De pijlen leiden de wagens recht door het skatepark onder de hangars op Spoor Oost. ©  JHS

Pijlen leiden wagens door skatepark op Spoor Oost, stad past fout aan

Borgerhout -

Consternatie alom op sociale media: tot maandag werden auto’s in het test- en vaccinatiedorp op Spoor Oost via pijlen op de grond afgeleid door het skatepark onder de oude hangars. Via enkele ingrepen heeft de stad het circulatieplan nu aangepast.

Het was kritische Borgerhoutenaar Fenna Bouve die op Facebook de kat de bel aanbond: “Ze hebben er niet beter op gevonden dan het verkeer via pijlen dóór het skatepark te laten rijden. Kids moeten geregeld de baan ruimen voor de auto’s”, schreef ze verbouwereerd.

De stad schoot naar eigen zeggen meteen in actie. “De signalisatie werd verkeerd aangebracht en was niet in overeenstemming met het circulatieplan”, stelt Michael Lescroart, woordvoerder van schepen van Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA). “Wagens komen het testdorp binnen via de centrale ingang aan de Noordersingel en verlaten de site ook via die weg. We hebben nu hekken laten plaatsen zodat de auto’s niet meer langs het skatepark rijden. Later op de dag zullen ook de pijlen op de grond worden verwijderd.”

Op het hoogtepunt van de vaccinatiecampagne moeten tot 750 mensen per uur een spuitje kunnen krijgen. “We voorzien plek voor zeshonderd wagens op Spoor Oost en ja, er komen ook voldoende fietsstallingen voor zij die met de fiets komen”, aldus nog de woordvoerder.

 ©  JHS

 ©  JHS

 ©  JHS

 ©  JHS

 joro

Wagens werden tot maandag verkeerd afgeleid via het skatepark. De stad heeft nu hekken geplaatst en verwijdert de pijlen.  ©  Fenna Bouve

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Coronavirus