woensdag 24 februari 2021 - Binnenland
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Archiefbeeld.  belgaimage

Dierenmishandeling

Meisje bedolven onder haatberichten na filmpje waarin ze hond in de lucht gooit

Maldegem

De politie start een onderzoek nadat een filmpje opdook van een tienermeisje dat een hond in de lucht gooit. Ze kreeg enorm veel haatberichten. De politie roept op tot kalmte.

Een filmpje van een jong meisje dat haar hond in de lucht gooit en op de grond laat vallen zorgt voor veel commotie op sociale media. Er is ook een filmpje waarin de hond tegen het plafond wordt gegooid. Het meisje had de beelden zelf gepost en kwam meteen in een storm van haatberichten terecht. De politie is een onderzoek gestart.

De politie van Maldegem heeft ondertussen contact gehad met de tiener en haar familie. “Blijkbaar dateren de beelden van vier maanden geleden”, zegt de korpschef. “Die mensen zijn enorm onder de indruk van de hetze. Ik heb de afgelopen uren allerhande verkeerde informatie gelezen op sociale media. Dat het meisje zelfmoord probeerde te plegen, of dat het hondje dood is. Wel, beiden verkeren in uitstekende gezondheid. Het meisje in kwestie is nog zeer jong. De vraag of het om een jeugdzonde gaat of niet, maakt deel uit van ons onderzoek. Maar het staat vast dat de online hetze tegen het meisje moet stoppen.”

Het onderzoek naar de zaak is momenteel in handen van het parket van Oost-Vlaanderen. (svdv)

 TV Oost

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws