Een zorgmedewerker krijgt een prik in het vaccinatiecentrum van Bilzen, 23 februari.
Volledig scherm
PREMIUM
Een zorgmedewerker krijgt een prik in het vaccinatiecentrum van Bilzen, 23 februari. © Mine Dalemans

101.000 vaccinaties gepland, 71.000 geregistreerd: waar is het verschil naartoe?

101.308 prikken met een coronavaccin stonden er vorige week in Vlaanderen ingepland. Uit de meest recente cijfers blijkt echter dat er nog maar 71.022 inentingen officieel zijn geregistreerd. En dat terwijl er al weken wordt gezegd dat we “vaccineren op het ritme van de leveringen”. Maar waar is dan de overschot van meer dan 30.000 vaccins naartoe?

14 reacties

  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Geef heel die handel in privéhanden zoals voor alle ander vaccins tot nu toe gold en iedereen is ingeënt einde april. Nu hangen we af van misdienaar Beke en van cafébazen, ..éh burgemeesters. Ik wil met plezier hiervoor 50 euro betalen ipv dat gaan uit te geven in de horeca of bij de kapper.
  • Luc Cools

    3 jaar geleden
    Zou die Joris Moonens 's avonds nog weten wat die overdag allemaal uitgekraamd heeft? Tijd voor transparantie in plaats van rond de pot te blijven draaien. Reeds gezien bij contactopsporing liep ook allemaal perfect (bleek nadien niet zo). En met de vaccinaties is het niet veel beter. Men heeft zich hier een jaar op kunnen voorbereiden, maar men is pas dit jaar begonnen om wat software in elkaar te knutselen En zij moeten onze crisis managen!
  • Patrick Feliers

    3 jaar geleden
    100.000 Vaccins 70.000 gezet en 30.000 over . Laat ons ook maar eens vermelden dat bedrijven in de zorg moeten vaststellen dat de ene wel wordt uitgenodigd en de andere helemaal niet , dit omwille men gewoon niet beschikt over een volledige lijst. Als er dan vanuit het zorgbedrijf wordt gereageerd dan veel mooie woorden echter zonder daden . Belgie op zich is niet mis maar de heren in Brussel dat is het probleem ,een Beke gaat het niet oplossen , maakte de CDenV naar omlaag en nu ook de zorg !
  • Dirk Bytebier

    3 jaar geleden
    Ben er zeker van dat ze op deze vraag niet gaan of kunnen antwoorden hier zijn geen woorden voor , liegen dit is hun beste kant ! En met hoeveel ze daarover moeten beslissen is onbegrijpelijk nog nooit gezien ter wereld wat een geknoei hier aan de hand is .
  • Willy Scholaart

    3 jaar geleden
    Aan de jaarlijkse begrotingen te zien zie je dat rekenen niet hun sterkste kant is.