Marc Van Ranst is bijna 56 en heeft zich toch bewust laten vaccineren met AstraZeneca

© Het Nieuwsblad

Marc Van Ranst heeft woensdagmiddag het vaccin van AstraZeneca toegediend gekregen. Opvallend, want de viroloog is bijna 56 jaar oud en er is onvoldoende bewijs dat het bij 55-plussers voldoende beschermt.

AstraZeneca ligt al een tijdje onder vuur. Dinsdag haalde Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) nog uit naar de vaccinproducent. Dat levert de komende twee weken plots 95.000 minder vaccins dan afgesproken, wat voor “gigantische problemen zal zorgen in de vaccinatiecentra”, klinkt het. Daarnaast is er nog veel onenigheid over de effectiviteit van het vaccin bij 55-plussers. Om die reden wordt het AstraZeneca-vaccin in heel wat Europese landen - ook bij ons - ingezet voor de leeftijdsklasse van 18 tot 55 jaar.

Ondanks zijn leeftijd, heeft Van Ranst zich toch laten vaccineren met het vaccin. Hij is ervan overtuigd dat het wel doeltreffend is.

 ©  Joris Herregods

 ©  Joris Herregods

Op Twitter schreef hij daar eerder op de dag over: “Het AstraZeneca vaccin is een zeer veilig en zeer doeltreffend vaccin. Daarom laat ik mij als viroloog en gezondheidswerker deze namiddag in het Vaccinatiecentrum in Willebroek inspuiten met het AstraZeneca vaccin.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(evdg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen