AP
Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Johnson & Johnson wordt ons ‘vaccin van de hoop’: alles wat u daarover moet weten

Het vaccin van Johnson & Johnson werd vandaag goedgekeurd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Belangrijk, want gezien één prik van het vaccin volstaat, kan het de Belgische en Europese vaccinatiestrategie in een stroomversnelling brengen. Het ‘vaccin van de hoop’ is gemiddeld 66 procent doeltreffend, maar veel breder getest - óók in Zuid-Afrika - en dat op het hoogtepunt van de pandemie. Alles wat u erover moet weten.

121 reacties

  • Hans Bischoff

    3 jaar geleden
    J&J is 66% doeltreffend! Is dit onze redding? Denk het niet
  • Mario Verstraten

    3 jaar geleden
    Het is ontwikkeld in Nederland en niet in België.
  • robrecht Peeters

    3 jaar geleden
    66 pct doeltreffend nà 28 dagen ......ze mogen hun 'aspirineke ' houden
  • Dirk BERX

    3 jaar geleden
    Astra Zeneca is net zoals het J &J vaccin gebouwd op een verkoudheidsvirus. Dat is het grote verschil met het Pfizer en het Moderna vaccin dat werkt met een genetische RNA-code. Astra Zeneca heeft een grote voorsprong op het vaccin van J & J, vermits er van het AZ vaccin al miljoenen prikjes werden gezet, en de bijwerkingen voor een groot deel bekend zijn. Dat kan je van het J & J vaccin allerminst zeggen, maar toch verkiezen velen de stap in het duister.
  • Coen Geurts

    3 jaar geleden
    66% is net iets meer dan de helft. Lijkt me toch nog onvoldoende. Ik zal wel afstand houden van zowel de mensen met vaccin, als van deze zonder.