Vierde dag op rij dagrecord gebroken: al 18,4 graden in Ukkel

 ©  BELGA

Voor de vierde dag op een rij is een dagrecord gemeten in Ukkel. Dat meldt KMI-weerman David Dehenauw op Twitter. “Wellicht is dit het einde van de reeks”, schrijft hij nog.

De woensdag gemeten 18,4 graden is net iets meer dan de 18,3 graden uit 1990, het vorige record. Mogelijk loopt de temperatuur in de loop van de namiddag nog veder op.

Het gaat om het vierde dagrecord op een rij, want ook de voorbije drie dagen werden temperaturen opgetekend die hoger lagen dan we ooit eerder zagen op dezelfde dagen. “Maar wellicht is dit het einde van de reeks”, schrijft David Dehenauw op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zondag werd het met 17,9 graden al de warmste 21 februari sinds 1946, toen het 14,6 graden werd. Maandag werd het dagrecord ook al gebroken. Het werd met 16,6 graden in Ukkel de warmste 22 februari. Het vorige record dateerde van 1990 met 16,3 graden.

En dinsdag sneuvelde het derde record: het werd 16,5 graden in Ukkel. Daarmee werd het dagrecord van 23 februari 1990 (16,3 graden) van de tabellen geveegd.

 (gjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen