Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrugge

Man geeft zich over na gijzeling in gevangenis Brugge: jonge cipier in shock naar ziekenhuis gebracht

Speciale eenheden kwamen massaal ter plaatse.Beeld BELGA

In de gevangenis van Brugge vond vandaag een gijzeling plaats. Een gedetineerde bedreigde er tijdens de wandeling een cipier met een scherp voorwerp en eiste zijn vrijlating. Na onderhandelingen was de gijzeling rond 17.50 uur voorbij. De cipier, een vrouw van 25 jaar, werd in shock weggevoerd met een ziekenwagen. Ze was amper zes maanden in dienst. 

De gijzeling begon deze namiddag tijdens de wandeling. Gedetineerde Faton S. (29) bedreigde een vrouwelijke cipier met een scherp voorwerp. De man eiste een helikopter en de vrijlating van zichzelf en zijn familieleden.  

De speciale eenheden (DSU) kwamen snel ter plaatse. De politie stelde een perimeter in rond de gevangenis. Na onderhandelingen met de gijzelnemer raakte de situatie even voor 18 uur opgelost. Een twintigtal gevangenen werd meteen na de actie terug naar de cel gebracht

Er werd een ziekenwagen opgeroepen om de cipier, die zwaar onder de indruk was, naar het ziekenhuis te brengen. 

‘Bloedwraakmoord’

Gijzelnemer Faton S. werd in 2018 door het Gentse hof van beroep veroordeeld  tot 22 jaar cel, in de zogenaamde ‘Bloedwraakmoord’. Samen met zijn vader en zijn oudere broer doodde Faton acht jaar geleden in Sint-Niklaas een lid van een rivaliserende familie, als wraak voor de ‘uitgelokte’ zelfmoord van hun gezinslid. 

Illustration picture shows the Brugge prison, Wednesday 24 February 2021. According to several media, a hostage situation is currently at hand at the prison. BELGA PHOTO BRUNO FAHYBeeld BELGA

Video wordt geladen...