De MG ZS EV werd gekozen tot gezinswagen van het jaar in de categorie 'elektrisch'.
Volledig scherm
PREMIUM
De MG ZS EV werd gekozen tot gezinswagen van het jaar in de categorie 'elektrisch'. © RV

Gedaan met de ‘brol’: deze Chinese merken willen de automarkt veroveren met betrouwbare en betaalbare wagens

Primeur bij de 34ste Verkiezing VAB-Gezinswagen van het Jaar: voor het eerst kaapte een Chinese wagen de hoofdprijs weg. De MG ZS EV is een paradepaardje van de Chinese groep SAIC. En hij is niet de enige: ook Aiways, BAIC, DFSK, Seres en JAC proberen u te overtuigen met hun SUV’s: betrouwbaar, vaak elektrisch en vooral betaalbaar. Rijden we straks massaal met Chinese auto’s rond? Hoe China nu ook aan een veroveringstocht is begonnen op de automarkt.

70 reacties

  • Roger Decuypet

    2 jaar geleden
    Vele zeggen hier chinese brol , dat ze eens goed rond kijken in hun huis hoeveel Europese toestellen die ze Daar staan hebben ik denk niet veel al het beste komt uit Azië !
  • Roger Decuypet

    2 jaar geleden
    China is de toekomst hebben alles de knowhow en de technologie om Amerika van hun troon te stoten en dat zie de Amerikanen niet graag .
  • Jaak Casteleyn

    3 jaar geleden
    Ondertussen kijken de Chinezen mee, overal waar u met die blikken ketel gaat rijden, geen sjoemel software maar spionage software, ze weten graag alles met hun minzaam lachje, voor een wisselstuk en dienst na verkoop, vergeet het.
  • geert calu

    3 jaar geleden
    hebben die ook sjoemelsoftware of is dat enkel bij de betrouwbare merken?
  • Tom Luyckx

    3 jaar geleden
    De Chinese autobouwer NIO vreet al deze Chinese EV-bedrijfjes in no time helemaal op. Tesla weet intussen ook al wel dat NIO de grootste concurrent wereldwijd wordt. NIO biedt haar voertuigen aan zonder batterij. Die batterij moet nadien geleased worden. Ze hebben intussen een batterij die hun wagens tot 1100km kan doen rijden op 1 lading, en die nieuwe batterij past ook in alle "oudere" wagens van NIO. Europa stelt in vgl met China totaal niks meer voor.