Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

NMBS kan voorlopig niet voldoen aan ambitie over toegankelijke stations in regeerakkoord

Spoorwegmaatschappij NMBS zal er met de huidige middelen niet in slagen om tegen 2024 alle grote stations volledig toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Dat bleek uit een hoorzitting in de Kamer. 

9 reacties

  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Regeerakkoorden zijn enkel bindend voor de politieke partijen die ze gesloten hebben, voor niemand anders. De NMBS kan maar perrons aanpassen als daarvoor kredieten voorzien zijn op de begroting. Sommigen merken hier terecht op dat er teveel duurbetaalde kolonisten zijn in de hoogste gelederen met als enig doel de particratie te vertegenwoordigen en in hun naam de boel te verstikken.
  • Rene Van Roosbroeck

    3 jaar geleden
    De juiste vrouw of man op deze plaats zou beter zijn maar een politici Is nog geen manager investeringen doen ze al zo lang maar het gaat steeds bergaf met hun dienstverlening ga eens kijken in Andere landen daar kan het wel Joanna Seykens
  • Ludo Hermans

    3 jaar geleden
    Diegene die gehandicapten negeert, is zijn leven niet weerd!
  • Joel Vandermeeren

    3 jaar geleden
    Hasselt zakt bijna in elkaar en als je dan Luik ziet dan verschiet je. Kan je zien hoe de Walen ermee smijten als zij de macht van de spoorwegen heeft.
  • Hugo vanderoosbeek

    3 jaar geleden
    Na decenia van besparingen op alle gebied (behalve op politieke mandaten en kaderpersoneel) moet de NMBS plots klaar staan om de crisis op te lossen, zonder middelen, zonder personeel, zonder materiaal en zonder (kleinere) stations enz...