Clara Maes (89), de oudste vrouw die ooit in ons land voor het hof van assisen stond, kreeg in oktober 2020 tien jaar cel wegens doodslag.
Volledig scherm
Clara Maes (89), de oudste vrouw die ooit in ons land voor het hof van assisen stond, kreeg in oktober 2020 tien jaar cel wegens doodslag. © Photo News

Cassatieberoep verworpen: Clara Maes (89) veroordeeld voor doodslag op Suzanne (93), moet 10 jaar de cel in

Provincie LuxemburgDe oudste vrouw die ooit in ons land voor het hof van assisen verscheen, vangt bot bij het Hof van Cassatie. Clara Maes (89) kreeg in oktober voor het assisenhof van de provincie Luxemburg in Aarlen tien jaar cel wegens doodslag op haar vriendin Suzanne Thibeau (93). Het cassatieberoep tegen de veroordeling is vandaag verworpen, zo meldt Sudinfo. De celstraf is definitief.

5 reacties

  • Manuela popelier

    3 jaar geleden
    Marcus ze is 89... de kans dat ze 10 jaar zit is onwaarschijnlijk. Maar principieel is het inderdaad te weinig. Langs de andere kant een man dat zijn vrouw en 3 kinderen vermoord loopt hier na 11 jaar ook al terug rond.
  • RITA DE BRUYN

    3 jaar geleden
    Ze kan nog moorden, ze heeft het gedaan , geproefd en moet dus de gevolgen dragen zoals elke moordenaar
  • Gerard Bloemen

    3 jaar geleden
    Erfenis terugvorderen ! Rest van haar leven op water en brood. Niemand heeft het recht iemands leven af te nemen. Doet men dat wel, dan neemt men de gevolgen erbij. Jong of oud maakt totaal niets uit. Straf is straf, voor iedereen .
  • MARLEEN WAUBEN

    3 jaar geleden
    Wat voor zin heeft dit?
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Tien jaar gevangenis slechts voor een moord met als intentie persoonlijke verrijking. Te gek om los te lopen.