© JG

KRC Genk start werkgroep voor nieuw stadion

“Omdat je moet blijven inspelen op de eisen en noden van de supporters", denkt KRC Genk aan de bouw van een nieuw stadion. "Je mag als club niet blijven stilstaan als je tot de top wil blijven behoren,” zegt voorzitter Herbert Houben

MG

“We hebben verschillende werkgroepen opgericht om antwoorden te kunnen formuleren op alle mogelijke vragen”, vervolgt de KRC-voorzitter. “Wat hebben we nodig? Hoe groot moet het stadion zijn? Hoe kan je de beleving optimaliseren? Welk comfort moet je kunnen aanbieden?”

BilbaoOok de locatie van het nieuwe stadion is een cruciaal item. Wordt er gebouwd/herbouwd op de huidige plaats? Of wordt uitgeweken naar een andere locatie in Genk of elders in de provincie? In deze eerste fase worden alle opties opengehouden.“In de eerste plaats denken we aan de huidige locatie, omdat daar erg veel ruimte is. Daarom hebben we ook met heel veel aandacht geluisterd naar het verhaal van de mensen van Athletic Club de Bilbao, toen we bij hen op bezoek waren in de Europa League. Ook burgemeester Wim Dries was toen van de partij. In Bilbao hebben ze hun prachtige nieuwe stadion gebouwd op de plaats van het vorige, intussen zijn ze in het oude blijven voetballen.”“Maar je mag nooit op voorhand pistes afsluiten, daarom moeten we ook andere opties bekijken. Uiteindelijk woont slechts 20% van onze vaste supporters in Genk zelf. Al denk ik niet dat een verhuis naar bijvoorbeeld Hasselt voor de hand ligt.”

Geen 20 jaarHouben kan nog geen termijn op de plannen plakken. “We zullen in elk geval na Club Brugge en Anderlecht komen. Dat hoeft geen probleem te zijn. Het geeft ons de kans om op dat moment vernieuwend te zijn, het beste stadion te bouwen, zoals KRC Genk dat bij de vorige verbouwingen ook al realiseerde. Maar het hoeft ook geen twintig jaar te duren vooraleer het nieuwe stadion er staat.”

Aangeboden door onze partners