Marc Degryse over beursgang van Club Brugge: “Dit geeft aan hoe groot ze zijn én willen worden”

Club BruggeClub Brugge plant nog voor de zomer een beursgang, zo schrijft De Tijd. Het is een manier om het nieuwe stadion te financieren. Een statement is het ook, vindt onze analist Marc Degryse. “Dit geeft aan hoe groot Club Brugge wil worden. Het zijn alleen maar grote clubs die naar de beurs gaan, denk maar aan Ajax, Man United, Juventus, enzovoort. Met dat nieuwe stadion erbij gaan de mogelijkheden nóg groter worden.”

13 reacties

  • Carlos Matos

    3 jaar geleden
    kunnen we geen subsidies geven aan die aandeelhouders?
  • patrick de bock

    3 jaar geleden
    Ik zal er alleszins gene cent in investeren
  • JOHNY HILDERSON

    3 jaar geleden
    Toch zullen veel supporters aandelen kopen,al is het maar om club te steunen om hun stadion te kunnen realiseren en zelf te genieten van dat prachtig project,zelfs brengt het aandeel niets op.
  • Frederik Janssens

    3 jaar geleden
    We hebben gezien hoe groot ze zijn. Uitgeschakeld in Europa.
  • jan boden

    3 jaar geleden
    Het hangt er vanaf welk soort aandeelhouder je krijgt : een supporter of een pure investeerder. De 1ste zal de winst investeren in zijn ploeg, de 2de zal een een zo hoog mogelijk dividend willen. Omdat de uitgaven zo laag mogelijk moeten blijven en de inkomsten zo hoog mogelijk loopt men het gevaar dat er te weinig in het sportieve wordt geïnvesteerd. Het beste is eigenlijk om alleen maar supporters aandeelhouder te maken en in de statuten te laten bepalen wat het maximum dividend is.