David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Ook steinerscholen naar Grondwettelijk Hof tegen nieuwe eindtermen

Na Katholiek Onderwijs Vlaanderen stappen ook de steinerscholen naar het Grondwettelijk Hof tegen de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dat schrijft De Standaard en bevestigt Werner Govaerts van de Federatie Steinerscholen aan persbureau Belga.

5 reacties

  • Emi Hergersberg

    3 jaar geleden
    Kleuter- en lageronderwijs moeten voor het kind jaren worden van ontdekken, proefondervindelijk leren en esystematische opbouw van een stevige basis met hoofdrekenen, taalgevoeligheid, expressie. Nu kunnen de meeste kinderen nog amper een potlood vasthouden of spontaan een rekenkundige bewerking uitvoeren. We kunnen in het onderwijs beter weer de draad van vroeger opnemen toen er geen eindtermen nodig waren;
  • Joris De Crom

    3 jaar geleden
    Joris De Crom Wat gaat er uit het tso komen nu er gesnooit gaat worden op praktijk uren. Het is toch best mogelijk wiskunde taal enz verder te kombineren met een breede kennis van zowel techniek en algemeene vorming. Maar dan moeten die theorie gven taal is en andere uit hun komfort zonen komen.
  • Liesbeth Cuppens

    3 jaar geleden
    Informatie terugvinden op een smartphone, is enkel mogelijk wanneer men de basis omtrent een onderwerp beheerst. Zonder kennis van enig vakjargon (ook te leren), komt men nergens. Dus nee, klassieke schoolse kennis zomaar schrappen, is niet mogelijk.
  • jurgen van spaendonk

    3 jaar geleden
    Het huidige onderwijsmodel is dan ook hopeloos verouderd. Met alle kennis van de wereld in de hand dankzij onze smartphones, is het dan niet interessanter om onze kinderen te leren hoe informatie terug te vinden en te gebruiken dan informatie van buiten te leren kennen? Enige basis kennis zoals lezen, schrijven (hoewel) en basis wiskunde is noodzakelijk, maar al de rest heb ik mijn twijfels bij.
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    Gelijk hebben jullie...maar ik vrees dat zijn ego gaat winnen...maar succes