Annelies Verlinden.
Volledig scherm
Annelies Verlinden. © Photo News

Akkoord binnen regering over pandemiewet: “Stap vooruit voor onze democratie”

De regering heeft een akkoord bereikt over de pandemiewet. De ministerraad heeft vanmiddag het eerste ontwerp goedgekeurd en dat vertrekt vandaag nog naar het parlement. 

72 reacties

  • jean-pierre vlasschaert

    3 jaar geleden
    Hoe durft deze dame te spreken over democratie,tewijl zij niet eens democratisch verkozen is,iets wat alleen indie apenland kan gebeuren:Op geen enkele kieslijst stan en minister worden.Het is daardoor dat wij zo ver staan op alle vlakken.
  • Aad Bosman

    3 jaar geleden
    In China hebben ze dat ook, Communisme heet dat. De regering bepaalt Wat je doet, Waar je het doet en met Wie je het doet. Doe je het niet volgens de regels dan volgen er sancties of je verdwijnt gewoon.
  • Jan Van de Velde

    3 jaar geleden
    Niemand weet wat democratie is; het woord staat niet eens in de grondwet. Het betekent zeker niet dat het volk regeert want het zijn slechts enkele partijen die een meerderheid vormen om te regeren; zij kunnen echter maar beslissen wat het regeerakkoord toelaat. Dit is veel minder dan wat het parlement eigenlijk aan de regering heeft opgedragen. En vaak draagt het parlement zijn bevoegdheid gewoon op aan de regering. Dit is alleszins géén democratie!
  • RENE LENAERTS

    3 jaar geleden
    Mooi zo, en bovendien snel werk mevrouw de minister. Maar op dit ogenblik vooral de zorg van enkele kommaneukers en "ongelovigen".
  • Dirk Saenen

    3 jaar geleden
    “Stap vooruit voor onze democratie" door ze lam te leggen ? Eigenaardige redenering. Zeg toch gewoon : "uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen", dat is tenminste eerlijk. Nu is het bedrog.