De corona-afdeling van het UZ Gent.
Volledig scherm
De corona-afdeling van het UZ Gent. © Wannes Nimmegeers

Geneesmiddel Leukine helpt bij de genezing van Covid-19, blijkt uit studie UZ Gent

Het geneesmiddel Leukine speelt een belangrijke rol bij de genezing van gehospitaliseerde Covid-19-patiënten. Dat blijkt uit een studie die het UZ Gent vorig jaar is gestart. Het geneesmiddel bevordert de zuurstofopname vanuit de longen naar het bloed en stimuleert het afweersysteem. In de VS wordt bekeken of het middel via verneveling in een klein toestel thuis kan worden ingenomen.

6 reacties

  • alfons schouwaerts

    3 jaar geleden
    Eerst nog enkele taskforces oprichten om het te bestuderen, voorleggen aan commisie en tegen dat het goedgekeurd wordt is corona bijna voorbij en liggen er nog eens 10000 exstra op het kerkhof
  • Erwin Beerens

    3 jaar geleden
    An de Clerq, Ivermectine is alleen een keer in een laboratorium getest, met een hoeveelheid die gelijk staat aan 100 maal de maximum aanbevolen dosis. De producent van het medicijn, MSD, adviseert dit medicijn niet te gebruiken tegen het coronavirus.
  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Dergelijke middelen zijn nuttig voor de behandeling van zware gevallen met corona. Maar je kan ze niet zo maar veralgemeend toepassen. Er zijn ook altijd bijwerkingen. Bij dit middel zijn dat o.a. een afname op het aantal gele bloedcellen en een grotere kans op het ontwikkelen van tumoren.
  • Elsie Gosse

    3 jaar geleden
    En ook met ivermectine boekt men zeer goede resultaten volgens grootschalige studies.
  • Cor Vermonden

    3 jaar geleden
    Er zullen en kunnen hier weer veel vragen en bedenkingen bij gesteld worden bij deze proeven.