Direct naar artikelinhoud
Blijf op de hoogteOverlegcomité

Overlegcomité zit vanmiddag samen over maatregelen en versoepelingen: zo blijft u op de hoogte

Overlegcomité zit vanmiddag samen over maatregelen en versoepelingen: zo blijft u op de hoogte
Beeld dm

Komt er een grotere ‘buitenbubbel’? En krijgen studenten beperkt contactonderwijs? Terwijl de ziekenhuisopnames blijven stijgen, buigt het Overlegcomité zich vandaag vanaf 14 uur over eventuele versoepelingen. We leggen uit hoe u heel de dag op de hoogte blijft via De Morgen.

Wat staat er te gebeuren?

Vanaf 14 uur zit het Overlegcomité bijeen, met daarin de toppers van alle regeringen van het land. Premier Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) geven na de vergadering normaal gezien een persconferentie om de bevolking te informeren. Die kunt u in deze liveblog volgen of bekijken. 

Wat ligt er op tafel?

Grote versoepelingen van de coronamaatregelen zijn nog niet aan de orde, zo maakte premier Alexander De Croo (Open Vld) al meermaals duidelijk. Nochtans is er de voorbije weken flink wat op tafel gekomen. Zo is er sprake van een grotere ‘buitenbubbel’ en beperkt contactonderwijs voor studenten. 

Hoe blijf ik op de hoogte?

Alle ontwikkelingen kunt u de hele dag in onze liveblog volgen.

Download hier de app van De Morgen en krijg een melding wanneer de persconferentie begint. Geen tijd om te kijken? Krijg via onze app als eerste een bericht over de herziene maatregelen. Zo hoeft u niets te missen.

Of laat hieronder uw e-mailadres achter voor de breaking-nieuwsbrief van De Morgen en krijg een bericht in uw mailbox: