Dit vertelde de man die Salah Abdeslam in zijn huis verstopte

© Bart Dewaele

Abid Aberkan bood Salah Abdeslam vorig jaar een schuilplaats aan in de Vierwindenstraat in Molenbeek. De twee neven brachten samen de laatste momenten door voor Abdeslam uiteindelijk gearresteerd werd op 18 maart 2016. Ook Aberkan werd opgepakt. Een journalist van RTL Frankrijk kreeg de kans om de man te spreken.

evg

Abid Aberkan vertelde de Franstalige journalist enkele exclusieve details over het verblijf van Salah Abdeslam in de Vierwindenstraat in Molenbeek.

“Salah Abdeslam maakte een zeer vermoeide en wanhopige indruk toen hij contact opname met Abid Aberkan,” aldus de journalist. “Hij smeekte om hem te verbergen. Hij had een gewone jas en trainingsbroek aan. Hij had geen geld bij zich, enkel een fles water en een pak koekjes.”

Propere kleren en een wapen

“Abdeslam vroeg Abid Aberkan om voedsel en propere kleren, maar wou vooral een wapen om de politie te kunnen overmeesteren. Aberkan kreeg echter de kans niet meer om Abdeslam te bevoorraden, want op 18 maart viel de politie binnen in de woning en konden ze de mannen arresteren.”

Salah Abdeslam bleef strijdvaardig tot het bittere eind volgens zijn neef. “Hij zei dat hij eigenlijk op 13 november in Parijs had willen sterven. Zijn bomgordel werkte echter niet, waardoor dat plan mislukte. De terrorist sprak ook vol trots over zijn broer Brahim, die zich wel kon opblazen in een café in Parijs.”

© ldh

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen