Direct naar artikelinhoud
NieuwsLady Gaga

FBI onderzoekt ‘politiek motief’ voor kidnapping van honden Lady Gaga

Ryan Fischer, Lady Gaga’s hondensitter, werd neergeschoten op straat, waarna de dieren werden gestolen.Beeld Instagram

Ze heten Koji en Gustavo, en zijn momenteel de meest gezochte hondjes ter wereld. Twee van de drie Franse bulldogs van de Amerikaanse popzangeres Lady Gaga werden donderdag gestolen nadat haar hondenuitlater op straat werd neergeschoten. Het derde hondje, miss Asia, kon nog net ontsnappen uit de handen van haar ontvoerders.

Lady Gaga looft intussen een half miljoen dollar uit voor de gouden tip die leidt naar haar gekidnapte honden, waardoor de halve aardbol er nu naar op zoek is. Ook het FBI buigt zich over de zaak. Volgens de Britse krant The Sun hebben zij een onderzoek geopend. De krant citeert een bron binnen het FBI, die de link legt met het optreden van de zangeres tijdens de eedaflegging van de Amerikaanse president Joe Biden, in januari. Speurders zouden nu onderzoeken of er een politiek motief schuilt achter de kidnapping van haar honden.

Al houdt de politie van Los Angeles ook rekening met een financieel motief, en is het lang niet zeker dat de daders wisten dat het om de honden van Lady Gaga ging. Franse bulldogs zijn met hun platte snoet en driehoekige, opstaande oortjes bijzonder fotogeniek en staan garant voor véél likes op Instagram. Ze zijn enorm gegeerd, en ook enorm duur: een jong hondje kost 3.000 euro, voor eentje met een goede stamboom tel je soms nóg meer neer. Daardoor zijn ze ook populair bij dieven, die ze stelen voor malafide fokkers, waarna de honden voor grof geld worden doorverkocht.

De ontvoering van de honden van Lady Gaga werd donderdag gefilmd door een bewakingscamera in West Hollywood. Op de beelden is te zien hoe haar hondenuitlater Ryan Fischer (30) met de dieren op wandel is, wanneer er een auto halt houdt en er twee mannen uitspringen die Fischer in de borst schieten – waarna ze er met de honden vandoor gaan. De daders zijn momenteel nog steeds voortvluchtig.