Ex-minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) wijst met beschuldigende vinger naar N-VA.
Volledig scherm
Ex-minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) wijst met beschuldigende vinger naar N-VA. © De Rycke/Proot

Tommelein bijt van zich af in klucht rond zonnepanelen: “N-VA heeft digitale meter door parlement gejaagd”

Binnenland“Ik pik niet langer dat men alleen mij de zwartepiet toeschuift voor het zonnepanelendebacle. Het is de N-VA die de digitale meter met de karwats door het parlement heeft gejaagd na mijn vertrek naar Oostende.” Dat zegt gewezen minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) zaterdag in een interview in De Tijd.

397 reacties

  • Rigo Van Loy

    3 jaar geleden
    Sta te popelen om te gaan kiezen, the sooner the better...
  • Jeroen Deschrijver

    3 jaar geleden
    De ganse discussie komt erop neer dat alle regeringen die iets moesten doen, de Vlaming gewoon laten stikken hebben. En waarom kan het in Wallonie en Brussel nog wel? Discriminatie van de Vlaming. UNIA, Waar ben je?
  • Georgette Vanoverbeke

    3 jaar geleden
    Wat hebben wij geleerd !! nooit of nooit nog een politieker geloven met beloften en dit is meestal tegen de verkiezingen om zieltjes te winnen ,maar daar zal er toch geen mens meer inlopen.
  • Fred Kijzer

    3 jaar geleden
    Wat ik schabouwelijk vind is dat het grondwettelijk hof de rush op zonnepanelen nog heel 2020 heeft laten doorgaan en pas op het einde van het jaar de bom heeft laten ontploffen, zitten daar misschien mensen bij die belangen hebben in die sector? En waarom blijven ze oorverdovend stil over de massale groenestroomcertificaten voor grote bedrijven? Durven ze daar niet aan raken misschien?
  • Dirk Sonck

    3 jaar geleden
    Hou toch op. De mensen zijn jiet dom. Tommelein is gewoon gaan lopen. Het was hij wel die hoogst persoonlijk een aantal keren de goed nieuws show is komen presenteren!
  1. Onzekerheid door zonnepanelenheisa: wat als je NU moet kiezen tussen zonnepanelen of gas? Energiespecialist geeft advies
    PREMIUM

    Onzeker­heid door zonnepane­len­hei­sa: wat als je NU moet kiezen tussen zonnepane­len of gas? Energiespe­ci­a­list geeft advies

    Een nieuwe juridische procedure in de zonnepanelensaga roept opnieuw heel wat vragen op bij eigenaars van zulke panelen, en bij Vlamingen die aan een bouw- of verbouwtraject willen beginnen. Wat met de digitale meter, wat met de compensatieregeling, en vooral: wat met mijn warmtepomp? Want energie-experts zien vooral deze laatste groep het kind van de rekening worden. Terug naar gas dan maar? “Nu heb je de keuze tussen de goedkoopste oplossing of een gokje naar de toekomst”, zegt VITO- en Energyville-specialist Koen Vanthournout.
  2. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.