LeBron en Zlatan.
Volledig scherm
LeBron en Zlatan. © AFP/Photonews

Zlatan houdt voet bij stuk in discussie met LeBron: “Atleten verenigen de wereld, politici verdelen hem”

SportZlatan Ibrahimovic (39) is bij ESPN nog eens teruggekomen op de discussie met LeBron James (36). De Zweed vond dat de NBA-ster zich te veel bezig hield met ‘politieke activiteiten’, iets waar James het niet mee eens was. Zlatan houdt voet bij stuk en maakte z'n standpunt nog maar een duidelijk. 

27 reacties

  • Luc De Cnodder

    3 jaar geleden
    Zlatan laat zich weer van zijn kleinste kant zien. Als er 1 sportman is die weet waar hij het over heeft is het James wel,hij heeft het racisme in zijn land aan den lijve ondervonden. En hij heeft met zijn politieke statements heel veel zwarte Amerikanen voor de eerste keer doen gaan stemmen. En dat heeft het verschil gemaakt tussen Trump en Biden,gelukkig maar.
  • Herman Van Arendonk

    3 jaar geleden
    Zlatan kan goed voetballen, maar dit snapt hij niet: LeBron James zet zich in voor mensenrechten in zijn land, wat heel anders is dan je voorkeur uitspreken voor een willekeurige politieke partij of een politiek standpunt. Als Zlatan een ander kleurtje had gehad, dan zou hij er zich wel wat bij voor kunnen stellen.
  • Jos Verelst

    3 jaar geleden
    Zlatan denkt dat, omdat hij nu toevallig goed tegen een bal kan schoppen, dat hij de waarheid in pacht heeft. Door te zeggen wat hij gezegd heeft is hij zelf "uit zijn baan gestapt". Ik heb honderd keer meer respect voor de mens Lebron dan voor Zlatan.
  • Marcus Camps

    3 jaar geleden
    Ibra heeft gelijk. Ergens goed in zijn geeft je geen vrijgeleide om als een soort autoriteit je mening te spuien over zaken waar je niks van kent. Het erge ervan is dat veel mensen deze bemoeienissen nog belangrijk vinden ook terwijl het meestal desastreuze info is, die belangrijke info overschrijft. Heb ooit eens Herman Brusselmans op TV totale nonsens horen vertellen over wat een hernia was tot grote ergernis van een bevriende dokter die zijn 'medische voorlichting' teloor zag gaan.
  • ghislain geerts

    3 jaar geleden
    We zeggen allemaal dat sporters een voorbeeldfunctie hebben de ene neemt hem serieus en de ander telt zijn geld . Waarom zouden we waar op de mouw het woord respect staat moeten respecteren als hij iemand anders niet respecteert voor wat hij doet en hem de les leest .