Sommige renners kozen op de Molenberg voor een korter traject.
Volledig scherm
Sommige renners kozen op de Molenberg voor een korter traject. © Sporza

Hallo wedstrijdjury? Tiental renners snijdt stukje weg af om collega’s voorbij te glippen bij opdraaien Molenberg

WielrennenOpmerkelijk moment in de Omloop: bij het opdraaien van de Molenberg een tiental renners die de bocht via een binnenwegje afsnijden. Dringt een straf zich op? 

12 reacties

  • Guido Mees

    3 jaar geleden
    Als je ingrijp moet je zeker zijn je niemand vergeet
  • Raoul Van Bulck

    3 jaar geleden
    Dan moet je de beelden van de klim op de Geraardsbergse vesten maar eens herbekijken, bochten over voetpad afsnijden alom. Zet NA die bochten nadar hekken in fuikvorm zodat de afsnijders zich daarin vastrijden en uit koers kunnen genomen worden.Zij moeten het ondertussen toch weten dat voet en verhoogd fietspad verboden terrein zijn
  • Paul Cauwenbergh

    3 jaar geleden
    Deze omloop is ontsierd door Corona, wanneer er publiek aan de kant van de weg mag staan zullen de renners op meerdere plaatsen geen gebruik kunnen maken van het voetpad. De organisatoren zoeken de kasseien op en de renners houden zich niet aan de regels. Renners mogen geen gebruik maken van voetpaden. Jury moet optreden. Renner met pech in de kopgroep wordt door de volgwagen teruggebracht . Wielertoeristen werden gevraagd weg te blijven van de omloop, nou ja , ze waren per toeval op de omloop?
  • bernard hooghe

    3 jaar geleden
    In de aanloop van de muur reden ze ook op het voetpad. Vind ik ook niet kunnen.
  • Gerry Cle

    3 jaar geleden
    Als men iets verbiedt moet men degenen die dat verbod negeren ook bestraffen. Waarom verbieden als men het toch toelaat?