AP
Volledig scherm
© AP

Miljoenenstad in Nieuw-Zeeland 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabesmetting met onbekende oorsprong

Voor wie met enige afgunst de reportage over de Vlaamse DJ Netsky las, die in Nieuw-Zeeland weer voor volle zalen optreedt omdat het coronavirus er onder controle is: ook daar blijkt de crisis toch nog lang niet voorbij. Auckland - de grootste stad van het land - gaat opnieuw in lockdown na de ontdekking van één nieuwe besmetting met onbekende oorsprong. 

40 reacties

  • Ludovic De Beuckeleer

    3 jaar geleden
    het is niet omdat je op een eiland zit dat je veilig bent en met de rest van de wereld kan lachen.
  • Jan Vangenechten

    3 jaar geleden
    Dat het hier niet lukt ligt aan de halfslachtige maatregelen. Sommige zaken die toch nog mogen en burgers die het niet meer snappen en hun eigen regels maken. Duidelijkheid en rechtlijnigheid!
  • Werner Wynakker

    3 jaar geleden
    Louis Heyens, bij mijn weten is NZ twee eilanden en geen onderdeel van China. En wat het populaire geloof ook mag zijn, China heeft het virus ook nog steeds niet onder controle en ondanks de harde lock downs zijn er nog steeds steden die afgesloten worden.
  • Christophe Moser

    3 jaar geleden
    Binnenkort komt er nog een effectief cordon sanitaire rond België omdat wij de pandemie in leven houden.
  • Alexa Grieken

    3 jaar geleden
    Dat is heel wat anders dan hier. Z-Korea ook. Fijn land momenteel. Daar hebben ze een strenge discipline getoond en zijn ze al maanden vrij.