VIDEO. Jozef en Roland geven alles en iedereen het nakijken

Drie keer per week naar de fitness en in topvorm: Jozef (85) en Roland (75) geven de jongere generaties het nakijken in de fitness. Niets 'goede voornemens', maar doorzettingsvermogen en vriendschap. "Hoe ouder je wordt, hoe meer je achteruit gaat. Maar wij geven daar niet aan toe, en houden onszelf in vorm."

CMA

Jozef en zijn maatje Roland spreken drie keer per week af in sportclub Het Eiland in de Zeevaartstraat in Antwerpen. Krachttraining, een beetje aan de conditie werken... op hun 85ste en 75ste verkeren beide heren nog in topvorm. "Hou ouder je wordt, hoe meer je achteruit gaat", zegt Jozef, 85 lentes jong. "Maar wij zorgen voor onszelf en houden onze contitie op peil." Samen met zijn 75-jarige kompaan Roland komt hij elke maandag, woensdag en vrijdag sporten.

Voor de twee ex-worstelaars is het niet meer dan normaal om drie keer per week aan hun lichaam en conditie te werken. "Er zijn zo veel mensen die niets doen en een saai en eentonig leven hebben. Wij houden ons bezig, en we gaan dit blijven doen tot we dood zijn hé", klinkt het vrolijk.

Handtekeningen uitdelen

Ruim boven de pensioenleeftijd kunnen er al eens kwaaltjes opduiken. "Ik ben een beetje lichter aan het trainen door gewrichtspijn", zegt de 75-jarige Roland. Maar beide heren houden de moed er in en gaan door.

Of ze goed in de markt liggen op hun leeftijd? "Soms plaag ik mijn vrouw wel, en zeg ik dat ik weer hantekeningen heb uitgedeeld in de fitness", zegt Roland lachend. "Maar neen, ze mag gerust zijn."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen