Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Toezichthouder VS keurt vaccin Johnson & Johnson goed: 4 miljoen doses direct leverbaar

De Amerikaanse toezichthouder op medicijnen (FDA) adviseert het coronavaccin van Johnson & Johnson toe te laten op de Amerikaanse markt. Het middel kan nu snel worden ingezet om mensen in te enten. Eerder had de FDA het middel al veilig genoemd en voor ongeveer 72 procent effectief. 

89 reacties

  • Jo Dedonder

    3 jaar geleden
    Wat ik niet begrijp is dat het wetenschappelijk onderzoek voor de ontwikkeling van het vaccin al maanden loopt (fase 1-2-3). Waarom volgt EMA deze studie niet op de voet ? Als ze dit hadden gedaan was de goedkeuring met beoordeling van de laarste resultaten een formaliteit en hadden ze enkel en alleen in Beligie 2 weken gewonnen = 350 doden voorkomen (14d x25 pers.per dag). Is Corona niet belangrijk genoeg misschien ?
  • Felix Strackx

    3 jaar geleden
    Ik zou denken: als het goed is voor de Amerikanen, is het ook goed voor ons? Maar nee, de Europese specialisten gaan het ook eens bestuderen. Om wat te besluiten? Dat het een slecht vaccin is? Ondertussen gaat kostbare tijd verloren door die Europese ambtenaren.
  • smits jerry

    3 jaar geleden
    vs dus weer eerst wij lopen weer achteraan. Binnenkort hebben ze weer geen vaccins meer voor ons proficiat minderheidsregering en europa om toch zo te talmen.
  • Robert Swillen

    3 jaar geleden
    Verdeel de vaccins in de apotheek, woonzorgcentrum , thuisverpleging en bij de huisartsen die de opgeroepen personen door stuurt. Zodat iedereen direct gevaccineerd wordt . Nu draait alles vierkant.
  • hans roelants

    3 jaar geleden
    Dringend noodzaak aan een onafhankelijke onderzoekscommissie (geen versie uit de film Daens) die direct aan de slag kan. Op deze manier kunnen we de huidige politici op hun verantwoordelijkheid wijzen.