Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a).
Volledig scherm
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a). © EPA

Vandenbroucke: “Vaccin AstraZeneca voor 55-plussers kan gamechanger zijn”

Als de Hoge Gezondheidsraad beslist dat het vaccin van AstraZeneca ook toegediend kan worden aan 55-plussers kan dat een echte “gamechanger” zijn. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) zondag gezegd in ‘De Zevende Dag’. “Dan denk ik dat we een reset kunnen doen van onze vaccinatiecampagne”, zei hij.

116 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Ondertussen blijk in de internationale media dat het vaccin van AstraZeneca meer en ernstiger bijwerkingen geeft dan bv Pfizer. Maar minister Vandenbroucke wou AstraZeneca om zijn eigen falen inzake de aankoop van vaccins te kunnen minimaliseren. Vandaar dat hij de Hoge Raad voor Gezondheid, welke ook onder zijn bevoegdheid valt, gevraagd heeft om het vaccin toch goed te keuren voor alle doelgroepen. Hoe betrouwbaar is deze goedkeuring?
  • Gerard Teeuws

    3 jaar geleden
    Gisteren voldeed het AZ niet, vandaag is het zeer goed. Wat zal het morgen zijn? AZ kon niet leveren. De 55+ inenten begint laatste week van maart. Begin april is J&J op de markt. We zullen wel een week wachten. Op de regering van Viv(aldi) hebben we ook lang moeten wachten.
  • Leopold Vanhoof

    3 jaar geleden
    De "Europese geneesmiddelenwaakhond EMA" moet daar in alle rust nog eens hun zegje over doen en dan moeten we afwachten om te zien hoeveel vaccins J & J wil afstaan aan België en wanneer. Dus nu maar heel braaf zijn en ze vooral niet tegen het hoofd stoten en met contracten zwaaien.
  • Geert Baert

    3 jaar geleden
    AstraZeneca komt er bij mij niet in! Ik ben 65+, sorry regering, maar wie geloofd jullie nog?
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    En dan wil je op vakantie, en staat op je vaccinatiepaspoort AZ, en mag je de meeste landen niet binnen.