Van links naar rechts: Jan Jambon (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR), Frank Vandenbroucke (sp.a), Joachim Coens (CD&V), Vincent Van Peteghem (CD&V).
Volledig scherm
PREMIUM
Van links naar rechts: Jan Jambon (N-VA), Georges-Louis Bouchez (MR), Frank Vandenbroucke (sp.a), Joachim Coens (CD&V), Vincent Van Peteghem (CD&V). © Photo News

Staan we plots dichter bij verstrengen dan bij versoepelen? Bouchez: “Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”

Plots lijken we dichter bij strengere coronamaatregelen dan bij versoepelingen te staan, nadat het Overlegcomité vrijdag de pauzeknop indrukte. Want de cijfers van besmettingen en ziekenhuisopnames gaan de verkeerde richting uit. “Dan is verstrenging altijd een mogelijkheid”, aldus vice-premier Vincent Van Peteghem (CD&V). Toch blijft de versoepeldruk vanuit de politiek hoog: “Pas de maatregelen aan de realiteit aan. Als we niets méér gaan toelaten, komen we pas echt in de problemen”, meent MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

217 reacties

  • diego vantomme

    3 jaar geleden
    Met zo'n beleid zullen we nog jaren ter plaatse trappelen.Ze brabbelen er maar op los,de één vult de andere aan,bende ongeregeld.
  • marleen verkest

    3 jaar geleden
    Ik hoor ze nog roepen in het begin van vivaldi een 2de lockdown kan ons land niet aan en zie bijna eenjaar later zitten we nog altijd in ons kot met een economie die plat is overvolle ziekenhuizen en een vierkant draaiende vacinatie top regering moeten wij eens proberen
  • Jean berg

    3 jaar geleden
    Bouchez heeft gelijk en met beter weer zullen we bij en revolutie komen
  • Marianne Fritz

    3 jaar geleden
    Als we het tempo van de regering/virologen voor het vaccineren moeten volgen, dan zitten we nog meteen lockdown in 2025. Gewoon alles terug open met maatregelen, afspraak, afstand, zodat alle mensen weer terug kunnen (herop)leven.
  • chris delanghe

    3 jaar geleden
    Als ik hoor hoeveel miljoenen vaccins van verschillende producenten de EU al besteld heeft, dan zijn dat er mijns insziens veel meer dan er mensen wonen in de EU. en ze gaan er uiteraard zeer veel te veel hebben... Die kunnen ze dan gewoon verpatsen aan derdewereldlanden (dan kunnen er nog een paar goed hun zakken mee vullen) of gewoon in de vuilnisbak kieperen? Geen probleem. De belastingsbetalers zullen er wel voor opdraaien, en sommige zakken zullen weer eens goed gevuld zijn!.