Haaltert officieel ‘onbestuurbaar’

Haaltert is ‘onbestuurbaar’. Dat stelde de gemeenteraad donderdagavond vast. Dat gebeurde in amper enkele minuten tijd en zonder debat.

MICHAEL EECKHOUT

Er waren maar enkele minuten nodig om met een wisselmeerderheid van Open & Liberaal en oppositiepartijen CD&V en Centrumlijst/VLD eerst het schepencollege ‘alle delegatie voor dagelijks bestuur’ te ontnemen en daarna de onbestuurbaarheid vast te stellen.

Op een persconferentie achteraf lieten N-VA en SP.A weten naar de Raad van State te trekken tegen het besluit dat de bevoegdheid van het schepencollege rond de opdrachten van ‘dagelijks bestuur’ op nul euro zet. “Die beslissing is onwettig, want de lonen van het personeel moeten betaald worden en de afgesloten contracten dienen nageleefd”, aldus Veerle Baeyens.

“We blijven de onbestuurbaarheid ontkennen. Kijk maar naar wat de afgelopen jaren werd gerealiseerd en wat in ons meerjarenplan nog op stapel staat”, klinkt het.

Bal in kamp gouverneur

Volgens schepen Lisa Houtman ligt de bal nu in het kamp van de provinciegouverneur.

Het lamleggen van het bestuur is volgende beide partijen het gevolg van het optreden van één persoon. “Gina Verbestel zet na haar afscheiding van Open VLD nu niet alleen het gemeentebestuur op barsten, maar zelfs de partij die ze oprichtte.”

OCMW-voorzitter Gina Verbestel verwees op haar beurt naar de moeilijke werking binnen de OCMW-raad, waar de N-VA al maanden dwarsligt.

Eenheidslijst

Voor de volgende legislatuur (2019-2024) denkt Verbestel aan een ‘eenheidslijst’ waarin alle huidige fracties zijn opgenomen. Verbestel beweert het akkoord te hebben van CD&V en Centrumlijst/VLD voor haar project, maar daar kregen we geen bevestiging van.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen