Reporter Nadine Van der Linden (links) mocht mee op ronde en kreeg daarvoor de juiste beschermkledij aangemeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Reporter Nadine Van der Linden (links) mocht mee op ronde en kreeg daarvoor de juiste beschermkledij aangemeten.

REPORTAGE. Ziekenhuizen herorganiseren zich om meer coronapatiënten te verzorgen: “Sommigen zeggen vlakaf: ‘Ik kom van een feestje‘”

"Ik dacht aan het virus ontsnapt te zijn... Maar zie, nu kreeg het me toch nog te pakken." Dat viel te horen bij patiënten in het Ziekenhuis Oost-Limburg, waar uw krant op bezoek ging tijdens de nodige reorganisatie van fase 1A naar 1B. Of de derde golf effectief begonnen is? De urgentiearts: “Niemand heeft een glazen bol. Maar ik denk het wel.”

49 reacties

  • Linda D'Haese

    3 jaar geleden
    Al degene die ooit zijn beboet om het niet naleven van de corona regels zouden moeten geweigerd worden in ziekenhuizen en gewoon thuis opsluiten zonder verzorging en zeggen het is maar een griepje
  • Roland Peeters

    3 jaar geleden
    Komen ze van een feestje?Afzonderen in een hotel en laten uitzieken,er moeten geen verpleegkundigen voor opdraaien.
  • Sonia Vandeleene

    3 jaar geleden
    Politie zou foto's en identificatie moeten kunnen doorgeven aan ziekenhuizen van diegene die op lockdown feestje of ander feestje was zodat diegene alles uit eigen zak moet betalen, liefst nog zou ik zien dat men die hulp weigert en ze ook helemaal achteraan laten aanschuiven voor hun prikje. Het is dat crapuul dat het voor iedereen blijft verpesten.
  • Fabby Van den Berge

    3 jaar geleden
    Freddy Duschek :moesten alle mensen effectief de regels volgen en dat op een deftige manier zou men geen besmettingen meer hebben, maar er lopen nog steeds veel onnozelaars rond die denken dat er niets aan de hand is en de regels aan hun laars lappen !!!
  • Marc Gabriels

    3 jaar geleden
    Jos Gompel , de ziektes die jij daar allemaal opsomt zijn geen besmettelijke ziektes en brengen anderen niet in gevaar !!! In China houden ze corona nu wel onder controle omdat de inwoners met of tegen de zin zo goed als opgesloten worden , een dictatuur heeft soms toch nog voordelen , niet dat ik daar zou willen wonen om van corona af te zijn !!!!!!!