Geert De Rycke
Volledig scherm
© Geert De Rycke

OVERZICHT. Besmettingen en ziekenhuisopnames blijven stijgen, meer dan 400 patiënten op intensieve zorg

Er liggen weer meer dan 400 coronapatiënten op de diensten intensieve zorg van de Belgische ziekenhuizen. Dat blijkt uit nieuwe gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Het was van begin januari geleden dat die drempel nog eens werd overschreden. De epidemie blijft in kracht toenemen: het aantal nieuwe besmettingen en ziekenhuisopnames stijgt nog altijd verder.

57 reacties

  • phil smedts

    3 jaar geleden
    Met dank aan de kappers en de universiteitsstudenten (van wie je toch zou mogen verwachten dat ze meer verstand hebben) die vlijtig helpen om het virus te verspreiden. En nu mogen de rest van de kontaktberoepen ook nog geopend, waardoor het virus nog meer vrij spel krijgt.
  • emiel jansens

    3 jaar geleden
    Gaat over tot snellere vaccinaties en de cijfers zullen dalen. Klop desnoods op tafel ! Mil
  • Willy Bogaert

    3 jaar geleden
    Gelukkig is er reisverbod
  • Thib Stas

    3 jaar geleden
    Besmettingen stijgen en experts en overheid reageren verast? Hoe lang geleden was het laatste verlof van scholen ook al weer...? Oh ja, zo'n 14 dagen geleden... Opnieuw gaan ze het volk en de jongeren het zwarte schaap maken in plaatst van de broeihaarden deftig aan te pakken... Hoe kunnen we nog vertrouwen hebben in onze overheid als ze zo blijven reageren?
  • lode wijk

    3 jaar geleden
    Dat jongeren anders zijn dan oudere dat weten we, we zijn ook jong geweest, maar nu is er een enorm verschil met dit virus tov vb aid enkele jaren terug, als men dan als jongere de regels aan zijn reet lapte dan nam men risico door onveilig vrijen enkel voor zichzelf, dus daar zou ik mij niet mee bemoeien, maar nu neemt men risico door anderen massaal te kunnen besmetten, bij hiv kon enkel de risiconemers besmet raken.