Jonge bestuurder rijdt weg van controle en pleegt vluchtmisdrijf in Mechelen

 ©  BELGA

In Mechelen heeft de politie dit weekend een 20-jarige bestuurder opgepakt na een achtervolging omdat de jongeman een alcohol- en drugscontrole ontvluchtte en vervolgens een ongeval met stoffelijke schade veroorzaakte én vluchtmisdrijf pleegde.

Bron: BELGA

De bestuurder testte positief op een cocktail van cannabis, metamfetamines en cocaïne en bleek wat dat betreft niet aan zijn proefstuk toe, want op 18 januari testte hij ook al eens positief op druggebruik in het verkeer.

Tijdens de achtervolging wierp de passagier van de jongeman ook nog eens een zak met cannabis en een gsm uit het raam. De politie voerde na de arrestatie nog een huiszoeking uit bij de bestuurder en vond daar eveneens een hoeveelheid drugs. De jongeman werd ter beschikking gesteld van het parket en zijn wagen werd in beslag genomen.

Nog dit weekend vatte de Mechelse politie een bestuurder onder invloed van cannabis, cocaïne en alcohol die ook al eens eerder op drugsgebruik in het verkeer werd betrapt en die bovendien de avondklok negeerde. De man werd het voorbije jaar al drie keer betrapt op corona-inbreuken. Hij zal worden gedagvaard voor de politierechtbank. Nog een andere bestuurder, een Fransman, werd gestopt na een achtervolging maar bleek niet onder invloed van verboden middelen. Hij overtrad wel de avondklok en beging verschillende zware verkeersovertredingen tijdens zijn vlucht. Zijn auto werd getakeld in afwachting van het betalen van een boete van 348 euro.

In totaal nam de politiezone Mechelen-Willebroek dit weekend 851 ademtests af. Elf bestuurders testten positief wegens strafbare alcoholopname in het verkeer. Vier bestuurders hadden drugs gebruikt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen