Themabeeld. ©  IMAGEGLOBE

Kampenaar met levenslang rijverbod verdacht van vervalsen vijf nummerplaten

Leopoldsburg -

Een man uit Leopoldsburg hangt een jaar cel boven het hoofd voor het vervalsen van vijf nummerplaten. Het misdrijf kwam aan het licht op 30 juni 2019 toen de politie zijn Ford Fiësta aantrof na een vluchtmisdrijf. Hij is een bekende bij het gerecht en heeft een dubbel levenslang rijverbod.

Op basis van voorwerpen in de auto, onderzoek van ANPR-camera’s en een getuigenbeschrijving kwamen de speurders bij een koppel uit Leopoldsburg uit. Een huiszoeking leverde nog eens drie nagemaakte kentekenplaten op. De verdachte stak vervolgens een heel verhaal af dat de voertuigen van zijn broer waren en dat hij van niets wist.

In september 2019 was het opnieuw prijs. Ondanks een tweevoudig levenslang rijverbod hield de politie de Kampenaar achter het stuur van zijn wagen tegen. Weer kwam er een vervalste nummerplaat boven water. De man bleef ontkennen, maar dat bestempelde het parket als ongeloofwaardig. Gezien zijn gerechtelijk verleden en omdat de man zijn voeten aan een levenslang rijverbod veegt, vorderde het openbaar ministerie een jaar cel.

Functioneren

Zijn echtgenote stond ook terecht, maar voor haar is maandag in de Hasseltse rechtbank de vrijspraak gevorderd. “Er is twijfel of zij kennis had van de praktijken van haar man.” Advocaat Harry Claes verzocht om een mildere straf en om zijn kinderen en vrouw niet verder mee in de afgrond te duwen. “Ik vraag me af hoe je in deze wereld nog kan functioneren zonder rijbewijs en ken de oplossing ook niet.“

Vonnis op 29 maart. 

(GeHo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer