Themabeeld © Politiezone Antwerpen 

45 maanden cel voor inbraken in studentenkoten met gestolen lopers

De Antwerpse strafrechter heeft Boubkr B. (42) uit Antwerpen veroordeeld tot 45 maanden cel, omdat hij tijdens de eerste lockdown in negentien studentenkoten had ingebroken met gestolen lopers. Hij moet zijn slachtoffers ruim 20.000 euro aan schadevergoedingen betalen. Er werd ook een illegaal verkregen vermogensvoordeel van 413 euro verbeurd verklaard.

Bron: BELGA

Een poetsvrouw van de firma Room to Bloom, die studentenkamers verhuurt, was op 20 april aan het werk in een van de koten op de Paardenmarkt toen haar rugzak werd gestolen. Daarin staken de lopers van ruim 300 Antwerpse studentenkoten. Vier dagen later deden twee slachtoffers aangifte van diefstallen uit hun kot in de Blindestraat. De link met de gestolen lopers werd snel gelegd.

Op basis van camerabeelden kon de politie intern een signalement van de dader verspreiden. Een politiepatrouille spotte op 28 april een mogelijke verdachte, die een studio huurde aan de Venusstraat. Bij een huiszoeking werd inbrekersmateriaal gevonden en nog een deel van de buit, zoals juwelen, drie spelconsoles, twee spiegelreflexcamera’s, rugzakken met inhoud (kledij, zonnebril, portefeuilles), tablets, laptops en twee skateboards. De politie trof ook vier autobanden aan die afkomstig bleken van een diefstal uit een garage in de Prinsesstraat.

Hoewel Boubkr B. al acht dagen na de diefstal van de lopers geklist kon worden, had hij toch al kans gezien om in negentien studentenkoten in te breken. Hij had daarbij handig gebruik gemaakt van de lockdown, een periode waarin veel koten leeg stonden. Bij een inbraak was de nog aanwezige student wakker geworden en had de veertiger zich met een “Oeps, verkeerd” snel uit de voeten gemaakt.

De beklaagde bekende bijna alle feiten. Hij had de buit verkocht om zijn drank- en drugsverslaving te bekostigen. Zijn advocaat had een straf met probatie-uitstel gevraagd, zodat hij aan zijn problematiek kon werken, maar de rechtbank vond de feiten daar te ernstig voor. De veertiger is bovendien al zeven keer veroordeeld voor diefstal en liep ook al vier veroordelingen door de politierechtbank op. blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Antwerpen