Direct naar artikelinhoud
NieuwsOpenbaar vervoer

Te huur in Brussel-Zuid: de blauwe en gerecycleerde NMBS-paraplu

De paraplu's van de NMBS zijn vervaardigd uit gerecycleerd plastic.Beeld NMBS

In het station Brussel-Zuid kan je voortaan een paraplu lenen. Dat maakt de NMBS vandaag bekend op sociale media. In de toekomst wordt het project mogelijk uitgebreid naar andere stations.

Aan 7 standen in het station staan sinds vorige week blauwe paraplu’s met NMBS-logo opgesteld. Ze zijn gemaakt van gerecycleerd plastic. In totaal zijn er iets meer dan 200 paraplu’s ter beschikking.

Je kan een paraplu ontgrendelen door je krediet- of Maestrokaart te scannen, of via Apple Pay of Google Pay. Breng je de paraplu binnen de 24 uur terug, dan betaal je niets. Daarna kan je hem huren voor 1 euro per dag, met een maximum van 15 euro.

Volgens NMBS-woordvoerder Bart Crols gaat het om een testproject. “We willen de reiziger een extra dienst verlenen bij de ‘last mile’ naar zijn bestemming. Afhankelijk van de resultaten, kan het project later eventueel uitgebreid worden naar andere stations.”

Op sociale media zijn enthousiaste reacties te lezen van pendelaars die het initiatief graag uitgebreid zien naar hun eigen station. Al wordt er soms ook smalend gereageerd. “Altijd handig als je voor de zoveelste keer nodeloos op je trein staat te wachten”, klinkt het in een reactie op Facebook. 

Twitter bericht wordt geladen...