'We hebben het hier over de besmettingscijfers, waar een sprankeltje hoop lijkt. Maar waar meer ongerustheid over is, zijn de ziekenhuiscijfers.'
Volledig scherm
PREMIUM
'We hebben het hier over de besmettingscijfers, waar een sprankeltje hoop lijkt. Maar waar meer ongerustheid over is, zijn de ziekenhuiscijfers.' © Franky Verdickt

INTERVIEW. Statisticus Bart Mesuere: “Stijging van cijfers zou voor een deel kunnen liggen aan de winterprik”

We staan, alweer, voor een cruciale week in de epidemie. En neen, het gaat niet goed met de coronacurves. Al zijn er ook kleine lichtpuntjes te zien, meent Bart Mesuere, statisticus aan de UGent, in gesprek met De Morgen. In Vlaanderen lijkt de stijging van het aantal besmettingen te vertragen.

13 reacties

  • Debbie De Bruyn

    3 jaar geleden
    Ik zie speelplaatsen waar de jeugd zonder mondmasker rond elkaars nek hangt.
  • Dave Van ginneken

    3 jaar geleden
    Zou het ook niet kunnen liggen aan de gesloten horeca? Of de gesloten sportclubs??
  • carlos goossens

    3 jaar geleden
    Opening van de kappers, en tien dagen later gaan de cijfers omhoog. Tekeningetje bij maken of versta je het zo ook ?
  • Nicole Borremans

    3 jaar geleden
    Het mogelijke effect van met 't goede weer van vorige week de regels niet volgen gaan we pas volgende week eventueel zien maar ik denk ook dat de winterprik in de week van 5 t/m 15 feb. voor de momenteel stijgende tendens zorgt want toen zijn we echt wel binnengebleven.Ook in de K-vakantie was het niet echt mooi weer en zaten we vooral binnen dus dat is ook niet zo voordelig Ik pers.geloof niet zo in een zich doorzettende 3de golf,eerder terug stabilisatie dus vaccineer en biedt perspectief!!
  • Ben Van Steenwinkel

    3 jaar geleden
    Zolang de bevolking niet op grote schaal getest wordt, blijft het dweilen met de kraan open, en speculeren om de reden. We weten niets : noch waar we besmet worden, noch welke maatregelen een effect hebben. Navigeren in de mist met een kap over het hoofd.