Archiefbeeld: een Boeing 737 MAX tijdens een testvlucht
Volledig scherm
Archiefbeeld: een Boeing 737 MAX tijdens een testvlucht © REUTERS

China heeft nog "grote zorgen" over veiligheid Boeing 737 MAX

Terwijl de Boeing 737 MAX in onder meer Europa en Noord-Amerika weer mag vliegen, staat het toestel in China nog aan de grond. Volgens de Chinese toezichthouder zijn er nog steeds grote zorgen over de veiligheid van het vliegtuig. Zodra die zorgen zijn weggenomen, zal China het toestel nog uitgebreid testen voordat het weer mag vliegen.

9 reacties

  • lucien lemahieu

    3 jaar geleden
    ze hebben gelijk.
  • Martin Maebe

    3 jaar geleden
    China ontwikkelde in 2015 in vol eigen beheer de "Comac C919". De C919 heeft quasi geen succes met tot op heden slechts 6 te leveren toestellen uitsluitend voor de interne markt. In een joint venture met Rusland (2015), ontwikkelden ze het ontwerptype "CRAIC CR929". Met de verwachte CR929 hopen ze op een boost, doch dit is afhankelijk van het verdere succes van de 737-Max en de Airbus A320-Neo. Geheel logisch dus, dat China deze Amerikaanse en Europese toestellen in een donker daglicht stellen!
  • wesley netnem

    3 jaar geleden
    Ik zou toch niet in dat Type vliegtuig willen stappen ...? Er zijn daar te veel onregelmatigheden mee en sommige vliegtuig ingenieurs zeggen dat dit toestel vol ontwerp fouten zit ..als je één oplost wordt het andere erger . En dan heb je nog de Piloot die moet weten wat te doen als zich iets voordoet en dat is nog een heel groot probleem de ervaring met dit met dit toestel is er nog niet ...
  • Ronald De Smet

    3 jaar geleden
    De Chinesen willen natuurlijk hun eigen COMAC C919 lanceren, een equivalent van de B737 Max.
  • Hans Mannaerts

    3 jaar geleden
    Gaan de goedkeuring waarschijnlijk als pasmunt willen gebruiken voor de goedkeuring van hun C919 in de VS.