Ring loopt vast na ongeval aan Kennedytunnel: zware avondspits verwacht

© BFM

Op Linkeroever is er donderdagmiddag een ernstig ongeval met verschillende personenwagens gebeurd even voorbij de Kennedytunnel richting Gent. Er viel één gewonde. Het fileleed is groot en het Vlaams Verkeerscentrum verwacht een zware avondspits. “Die is nu om 15 uur eigenlijk al begonnen”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaams Verkeerscentrum.

doro

Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Aangezien er slechts één rijstrook beschikbaar is voor het verkeer, groeit de file achter het ongeval erg snel aan. De Liefkenshoektunnel is daarom tijdelijk tolvrij gemaakt richting Gent.

Net na de Kennedytunnel kwam het rond 13.30 uur tot een aanrijding tussen verschillende personenwagens. Eén wagen kwam daarbij dwars over de rijbaan te staan en de gewonde bestuurder zat bovendien gekneld in het voertuig. Rond 15 uur kon de weg weer worden vrijgemaakt.

Al snel na het ongeval was het fileleed groot. “Ring loopt vast!”, liet Peter Bruyninckx verstaan. Rond 14 uur stond er een file over bijna de hele lengte van de Antwerpse ring richting Gent. Ook op de E313 vanuit de Kempen, waar rond 13 uur een ongeval gebeurde in Wommelgem, bleef het aanschuiven geblazen. De Liefkenshoektunnel was tolvrij tot 14.45 uur.

Het Vlaams Verkeerscentrum verwacht een zware avondspits. “De file van het ongeval zet zich verder in de avondspits die nu, om 15 uur, eigenlijk al begonnen is. Bestuurders houden best rekening met lange wachttijden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen