Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V)
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) © Photo News

Mahdi vraagt visumsancties voor landen die niet willen meewerken aan terugkeer

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) pleit voor visumsancties voor landen die weigeren om eigen onderdanen terug te nemen wanneer ze worden uitgewezen. Concrete aanleiding is de zaak rond Malika El Aroud, die al jaren niet uit ons land kan worden verwijderd omdat haar land van herkomst Marokko medewerking weigert.

28 reacties

  • Jozef Van Mellaert

    3 jaar geleden
    Vanwaar komt toch dat verschil in denken ? Voor België vindt men dit een goed idee voor VS vond men dit verwerpelijk.
  • Ludwig Van der Auwera

    3 jaar geleden
    Het orgineel zal steeds beter werken dan de copie!
  • Mohamed El Mokadem

    3 jaar geleden
    De Marokkaanse standpunt is begrijpelijk..niet alleen de goeie mag je houden..een volk bestaat uit goede en slecht mensen..dat wil niet zeggen dat belgie alleen de goeie in België houdt en de slechten terugsturen..daarnaast als deze vrouw in Marokko keert dan gaat marokko ook veel last krijgen met haar ..als hij haar ga vast houden krijgt ook het verhaal van mensen rechten en dit en dat van Europa..dus met andere worden deze vrouw opnieuw laten integreren in de maatschappij..
  • Christine Laevers

    3 jaar geleden
    Eenrichtingsverkeer is voorbij gestreefd. Dreig visa's aan enkele invloedrijke Marokkanen te weigeren en het onderwerp zal snel op een onderhandelingstafel liggen. maar ja, de politiek in dit land is zo van 'misschien, ja morgen, ik weet het niet, zouden we wel, ..."
  • Jean West

    3 jaar geleden
    Nu is dit een goed voorstel toen maanden geleden Trump dit deed met bepaalde landen stond iedereen op zijn achterste poten.