© Jozef Wijckmans

Werken E19 op schema

De heraanleg van de E19 tussen Rumst en Kontich verlopen zoals gepland. De tweede fase van de werken gaat vandaag van start.

Jef Wijckmans

Sinds vorige zondag is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met de heraanleg van het wegdek van de E19 over een afstand van 7 kilometer tussen Rumst en Kontich richting Antwerpen. Verder worden 15 kilometer aan vangrails vernieuwd vanaf Mechelen-Zuid tot het complex van Kontich en krijgen ook enkele bruggen in de werfzone een opknapbeurt.

De ideale weersomstandigheden zorgen ervoor dat de werken voorlopig volgens planning verlopen. Vanochtend wordt vanaf 6u de tweede fase opgestart. Dan zal het verkeer richting Antwerpen via het wegvak naar Brussel geleid worden. Het verkeer rijdt dan in beide richtingen over twee versmalde rijstroken.

Tankstation bereikbaar

Het oprittencomplex Rumst richting Antwerpen zal vanaf die ochtend ook afgesloten worden. Verkeer moet omrijden via Mechelen-Noord. Richting Brussel blijft het complex open. Voor personeel en bezoekers van het Total-tankstation wordt een speciale doorsteek voorzien in de werf zodat het tankstation steeds bereikbaar blijft.

De afrit van het complex Kontich die in de eerste fase nog afgesloten was, zal vanaf 9u opengesteld worden. Dat is nodig om de vernieuwing van het wegdek daar volledig af te ronden. Verkeer dat tussen 6 en 9u de afrit Kontich wil nemen, moet verder rijden naar het complex Wilrijk en via de R11 en de N173 naar haar bestemming rijden. www.wegenenverkeer.be/kontich

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Verkeersnieuws Antwerpen