Reuters/EPA
Volledig scherm
© Reuters/EPA

“Bitcoin zit op kantelpunt: brede acceptatie ofwel speculatieve implosie”

Volgens de Amerikaanse Citibank is bitcoin op een kantelpunt gekomen. Analisten denken dat de cryptomunt kan uitgroeien tot een betaalmiddel in de internationale handel. Toch is de toekomst onzeker. “Ofwel volgt een acceptatie door de bredere maatschappij, ofwel een speculatieve implosie”, schrijven ze in een rapport.

28 reacties

  • Tim Draper

    3 jaar geleden
    @Mark. Elon musk kocht ongeveer 37000 Bitcoin, geen peulschil, maar... Er zijn 18.640.000 Bitcoin in omloop. Zijn impact op de markt is dus uiterst miniem, zijn tweets daarentegen..
  • Carlos Matos

    3 jaar geleden
    Dirk Delaere "Joshua Mertens: U verklaart ons perfect het verschil tussen geld, en aanleggen. Geld is een vaste waarde". ik dacht dat 1 bitcoin ook altijd 1 bitcoin was, juist zoals 1 euro 1 euro is, het enige dat variable is dat is de koopkracht. van de 1 weet je zeker dat hij zakt, van de ander weet je dat het de best presterende investering was van de laatste 15 jaar
  • Tim Draper

    3 jaar geleden
    Fractioneel bankieren, de norm voor alle banken ter wereld, zorgt ervoor dat banken geld uitlenen dat ze eigenlijk niet hebben. Geld was gedekt door goud, dat was zo tot 50 jaar geleden toen het in één klap werd afgeschaft. De dollar, de ruggengraat van de wereldeconomie wordt gecontroleerd door de US Federal Reserve. Is tegenstelling tot wat de naam zegt is die niet federaal maar een privébank, en ze hebben... geen reserves. Bitcoin ? I is I en 0 is 0. Daar kan ik mee leven, de banken niet.
  • Ramon Simon

    3 jaar geleden
    Ik heb met de winst een elektrische fiets gekocht. Kwam geen bank aan te pas. Je stuurt u digitaal geld naar een externe wallet waar een visa of mastercard aan gekoppeld is. Alles sneller dan een bank kan. Er komen steeds meer cryptobedrijfjes die een debetkaart uitgeven. Je gelooft wat je wil maar uiteindelijk is de fiets echt. Bitcoin is ideaal voor grotere bedragen op 1 uur tijd aan een goed tarief te versturen.
  • Foexie

    3 jaar geleden
    We gaan voor de implosie. Musk gaat binnenkort zijn bitcoins van de hand doen. Hij al het geld. De rest zelfs geen kruimels.