Woonexpert Björn Cocquyt (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Woonexpert Björn Cocquyt (rechts). © Wretman Estate, Grégoire De Poorter

Belgen blijven vakantiewoningen kopen in het buitenland: onze woonexpert legt uit hoe je het virtueel aanpakt

Reisverbod of niet, corona heeft de interesse in een tweede verblijf nog aangewakkerd. In een enquête bij onze lezers geeft maar liefst 20 procent aan meer interesse te hebben voor een tweede verblijf in het buitenland. Niet iedereen wacht af tot de grenzen weer open gaan en koopt een woning online. Onze woonexpert Björn Cocquyt legt uit hoe dat in zijn werk gaat, waar je op moet letten en toont enkele voorbeelden. 

17 reacties

  • Jean Gobin

    3 jaar geleden
    veel jongeren blijven thuis wonen en als ze genoeg geld hebben kopen ze in het buitenland .
  • Jo Deketel

    3 jaar geleden
    Als je als Belg de middelen hebt om een 2e verblijf te kopen in een land met een beter klimaat dan ben je gek als je dat niet doet. Gezonder en goedkoper, zeker gezien het aalmoes in België dat ze een pensioen noemen. Dan kan je in de winter daar verblijven en in de zomer nog in België. En ja, later komen ze allemaal terug voor de betere medische zorg, maar daar hebben recht op want daar hebben ze dan ook hun leven lang de hoogste belastingen ter wereld voor betaald!
  • Fonske Beys

    3 jaar geleden
    Wie virtueel koopt , (spreekwoord ) koopt een kat in de zak .
  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Dat is waar Mark daarvoor is België dan weer goed
  • Rik Vangaal

    3 jaar geleden
    Minder belastingen? Onderschat de imo-bureaucratie en belastingen in Frankrijk niet. Hoogseizoen? Prima. Wel eens in de winter naar de Provence of de Dordogne of Benidorm geweest? De verkeersdrukte tussen Malaga en Marbella kan concurreren met die rond Antwerpen. De Mistral een week horen Huilen? Verken eerst maar in alle seizoenen voor je een blok aan je been koopt.