Het hoofdkwartier van Merck in Kenilworth, in de Amerikaanse staat New Jersey
Volledig scherm
Het hoofdkwartier van Merck in Kenilworth, in de Amerikaanse staat New Jersey © AP

“Farmaceut Merck gaat helpen met maken van vaccin Johnson & Johnson”

De Amerikaanse farmaceut Merck gaat branchegenoot Johnson & Johnson (J&J) helpen met het maken van zijn coronavaccin. Die samenwerking gaat de Amerikaanse president Joe Biden dinsdag bekendmaken, schrijft The Washington Post. De krant beroept zich op hooggeplaatste bronnen binnen de regering.

8 reacties

  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Welke acties heeft de Belgische Regering al genomen om dit vaccin ook een Belgische Merck/Schering Plough vestiging te produceren? nada... Welke acties heeft de Vlaamse Regering al genomen om dit vaccin ook een Vlaamse Merck/Schering Plough vestiging te produceren? nada... "en de boer hij ploegde verder..."
  • Veronica Voorhelst

    3 jaar geleden
    Nadat hun eigen vaccin de mist ingegaan is. Maar dit vaccin wil ik zeker wel.
  • Gerard Teeuws

    3 jaar geleden
    J&j werkt goed, maar de meeste Belgen krijgen AstraZeneca. Veel goedkoper en ons geld is op. Onze prof FVDB zal dat wel verdedigen. Zelfde verhaal als zonnepanelen. Beter 5 milj. € naar buitenland weggeven i.p.v. eigen volk te helpen. Zo komt minister meryame kitir ook eens in het nieuws.
  • oswald billiet

    3 jaar geleden
    Kan onze grote groep Europese Belgen in Straatsburg nu eens laten weten wat zij doen om dat J&J vaccin in dit land te krijgen? Wij horen ze gewoon niet en zo komt het dat wij aan de staart bungelen. Zijn ze daar wel zo nodig?
  • Stefaan Vanmelle

    3 jaar geleden
    Beste Jeroen Van Damme, op de website van Merck zelf kan je zien dat ze stopten met de ontwikkeling van 2 vaccine omdat ze weinig of niet werken.