© twitter

André Greipel pakt meteen eerste zege in Mallorca

André Greipel (Lotto-Soudal) heeft zijn eerste overwinning van het seizoen beet. In de eerste wedstrijd op Europese bodem, de Trofeo Porreres in Mallorca, snelde hij donderdag naar de zege in Campos voor onze landgenoot Jonas Van Genechten (Cofidis) en de Brit Daniel McClay (Fortuneo-Vital Concept).

De vroege vlucht kwam op naam van vier renners: Pablo Torres, Pello Olaberria, Evgeny Shalunov en Kersten Thiele. Maximaal verzamelde het kwartet een voorsprong van 3:15 en halfweg koers bleek al dat de vluchters een vogel voor de kat waren met nog amper twee minuten bonus.

Het was Torres die als eerste besloot om zijn medevluchters achter zich te laten, maar ver raakte hij niet. Daarna was het de beurt aan Shalunov die al snel een halve minuut voorsprong bij elkaar sprokkelde op zijn vroegere metgezellen. Maar ook hij zou het niet tot het eind uitzingen en werd opgeraapt door het peloton dat uit was op een massasprint. De finale werd nog ontsierd door enkele valpartijen en het was finaal Greipel die de zege pakte, net zoals vorig jaar, voor Van Genechten en McClay.

De Trofeo Porreres is de eerste van vier eendagswedstrijden op Mallorca die samen de Challenge Mallorca (1.1) vormen.