De vaccins blijken al een serieuze invloed te hebben op het aantal besmettingen en sterfgevallen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vaccins blijken al een serieuze invloed te hebben op het aantal besmettingen en sterfgevallen. © AP

Zo goed werken de vaccins: minder zieke patiënten, minder besmettingen, minder sterfgevallen en meer antilichamen

Minder sterfgevallen bij 80-plussers, minder felle ziektesymptomen en minder besmettingen: dat zijn de gunstige gevolgen van de vaccinaties in landen die al veel verder staan dan wij. De vaccins werken écht, zo blijkt heel duidelijk in onder meer het Verenigd Koninkrijk. Negen op de tien 85-plussers hebben daar al antilichamen tegen het virus. Zelfs na één dosis, dus.

30 reacties

  • Filip Verresen

    3 jaar geleden
    Belgie doet het best goed met de vaccinaties. De doorlooptijd is zeer beperkt, organisatie in de centra is heel goed. Bijna geen wachttijden. Vergelijk maar eens met Nederland, daar is het de ene flater na de andere en ze overdrijven fel wat betreft het aantal gevaccineerden omdat ze deze niet eens deftig kunnen tellen. Alle vaccins werken zeer goed, jammer dat ze niet sneller toekomen.
  • Axel Duerne

    3 jaar geleden
    En hoeveel doden zijn er al van die vergif vaccine? De waarheid komt niet uit over dit.
  • egbert vansteenstraeten

    3 jaar geleden
    En toch stijgen de cijfers weer? Wie krijgt deze keer de schuld? Draai aan het wiel!!
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Nu zijn er, dank zij de vaccins, zelfs marsorders van Generaal Beke. Plakt hij ook zelf de postzegels? Nog minstens zes maanden ...
  • Gertie Daerden

    3 jaar geleden
    Wanneer men enkel antistoffen bepaalt na vaccinatie en niet voor en na vergelijkt, dan speelt men het spel niet eerlijk en ruikt het naar vaccinatiepropaganda. Ik ben de eerste om goede wetenschap toe te juichen, maar zowel mensen die covid hadden, als mensen die niet ziek waren, daar hebben vele al natuurlijke antistoffen. En nu is alles weer ten voordele van het vaccin. Ik mis eerlijke wetenschap in het geheel, en dat zorgt voor toenemende protesten wereldwijd. Mensen zijn niet achterlijk.