Direct naar artikelinhoud
NieuwsTelevisie

Lidewij Nuitten vindt haar jeugdlief Mark, al heet die eigenlijk Rafaël: ‘Ik herkende haar bij Danira’

Lidewij werd herenigd met Mark, ook al bleek die intussen Rafaël te heten. Na haar intense zoektocht was een glaasje bubbels wel op z'n plaats.Beeld één

Hij bleek uiteindelijk niet Mark, maar Rafaël te heten. Drie afleveringen lang zocht reporter Lidewij Nuitten in 'Waar is Mark?' naar haar allereerste jeugdliefje en uiteindelijk vond ze hem. Hij reageerde na een oproep in 'Vandaag' en herkende haar meteen.

Ze zocht de hele tijd naar een Afrikaan uit de Kempen, maar Mark bleek dus Rafaël. Een geadopteerde Braziliaan van 28 uit het Leuvense. De man veranderde zijn naam nadat hij op zijn vijftiende zijn biologische moeder in Brazilië had bezocht en leerde dat zij hem zo had genoemd. Mark was de naam die zijn Vlaamse adoptieouders hem gaven.

Bloednerveus

Rafaël contacteerde Lidewij (29) na haar oproep in 'Vandaag', de talkshow van Danira Boukhriss. Toen die van hem telefoon kreeg en duidelijk werd dat alle puzzelstukjes in elkaar pasten, sloeg ze helemaal rood aan. “Sorry, maar ik ben even van mijn melk”, stamelde ze.

Vrijgezel Rafaël, een adviseur in de zelfbouwmarkt en vader van twee, vertelde zelfs dat hij zich Lidewij en het sportkamp nog levendig herinnert. “Ik herkende je bij Danira, maar toen je daar een jeugdfoto liet zien, wist ik het helemaal zeker. Dat was mijn liefje van vroeger.” Of hij Lidewij al die tijd nooit op tv had gezien? “Ik ben niet echt een Eén-kijker”, lacht hij wanneer de twee elkaar tijdens een wandeling ontmoeten. “Geeft niet”, lacht een bloednerveuze Lidewij. “Er zijn vast ook heel veel pluspunten aan jou.”