© fvv

KAART. In deze straten vinden binnenkort rioleringswerken plaats

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege (CD&V) trekt 216 miljoen euro subsidies uit voor 153 projecten die de gemeentelijke rioleringsinfrastructuur moeten verbeteren. In Limburg gaat het om 31 projecten, goed voor een totaalbedrag van 64,6 miljoen euro.

tomas

Voor elk van de goedgekeurde projecten start de gemeente of rioolbeheerder nu met de opmaak van een voorontwerpdossier. Dat moet uiterlijk in oktober van dit jaar worden ingediend bij de Vlaamse Milieumaatschappij. Dossiers die al zijn uitgewerkt, kunnen onmiddellijk worden voorgelegd. “Na beoordeling en goedkeuring zal de subsidie voor het betrokken project worden vastgelegd”, klinkt het in een persbericht. “De doorlooptijd tot de uitvoering van de werken is ongeveer twee jaar. De diensten van steden of gemeenten kunnen meer praktische informatie verstrekken.”

“In vergelijking met enkele decennia geleden is de kwaliteit van het Vlaamse oppervlaktewater sterk verbeterd”, zegt Schauvliege. “Dat is vooral te danken aan de investeringen in rioleringswerken. Gezonde, propere waterlopen vormen een verrijking voor het landschap en zijn essentieel voor natuur en landbouw. Bovendien beperken zij schade en hinder bij wateroverlast.”

Bekijk hier de Limburgse projecten die een financieel duwtje in de rug krijgen van minister Schauvliege:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer