Jan Stroobants, coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum
Volledig scherm
Jan Stroobants, coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum © HLN LIVE

Coördinator vaccinatiecentrum Antwerpen vraagt andere aanpak: “Laat mensen online zelf hun tijdstip voor de vaccinatie kiezen”

Jan Stroobants, de coördinator van het Antwerpse vaccinatiecentrum, het grootste van Vlaanderen, pleit voor een ander systeem voor de uitnodigingen in de centra. Laat mensen zelf een tijdsslot kiezen wanneer ze per sms of mail een uitnodiging krijgen om zich te laten inenten, stelt hij voor. Het Antwerpse vaccinatiecentrum werkt zo al, en de mensen geraken er veel sneller gevaccineerd dan elders. 

108 reacties

  • wim Goossens

    3 jaar geleden
    @ Patrick De pauw : Spreek voor u zelf , ik denk (+60-er) dat de meeste ouderen met een smartphone of pc overweg kunnen. Wij zijn geen holbewoners meer hoor ...
  • Peter Nols

    3 jaar geleden
    Elk jaar dienen huisartsen en bedrijven ongeveer 3 miljoen griepvaccinaties toe op een goeie maand tijd. Met het Covidvaccin zijn ze nu al meer dan 2 maand bezig om er amper 500.000 toe te dienen. Zou het kunnen dat deze traagheid te wijten is aan de politieke bemoeienissen.
  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Agentschap Zorg en Gezondheid raakt direct in paniek- dat is te efficiënt dus eerst onderzoeken, en o wee dan moeten ze misschien eens uit hun pijp komen. Dat ze dat agentschap eens grondig onderzoeken, na al die jaren, het wordt echt tijd. Onder deze omstandigheden kost die klucht zieken en mensenlevens, dat is toch onaanvaardbaar?
  • Dirk Van Den Bossche

    3 jaar geleden
    Als iedereen zich mag inschrijven , dan nemen ze allemaal zo vroeg mogelijk en moeten ze toch zelf de planning herbekijken. Maar ja , de Taskforce heeft reeds bewezen dat ze het zelf niet kunnen, dus moeten we het maar op een andere manier proberen
  • Thomas Hamerlijnck

    3 jaar geleden
    Pardon bob jansens, wélke regering heeft de vaccins besteld? Op 17 juni 2020 bepaalde de Europese Commissie een vaccinatiestrategie. Op 11 november gaf de Europese Commissie de eerste bestelling van het zopas goedgekeurde BioNtech vaccin door: 200 m doses. Natuurlijk deed België mee ... en betaalt zo te zien geen overdreven prijzen.