-
Volledig scherm
- © BELGA - RV

Fietser die 5-jarig meisje ten val bracht in Hoge Venen moet 1 euro symbolische schadevergoeding betalen

De fietser die op Kerstmis in de Hoge Venen een 5-jarig meisje deed vallen met een kniebeweging, krijgt opschorting van straf. Dat heeft de rechtbank van Verviers woensdag beslist. De man was begin vorige maand voor de correctionele rechtbank verschenen. Het openbaar ministerie beschuldigde de man van het opzettelijk ten val brengen van het kind, om zonder voet aan de grond te kunnen passeren.

39 reacties

  • lilianne van neylen

    2 jaar geleden
    Dan krijgt hij al geen straf, gaat hij toch nog de vader van het kind voor de rechtbank trekken! Omdat die het filmpje op Facebook heeft gepost! Waarheid kwetst blijkbaar! Helaas heeft in deze tijden “vrije meningsuiting” niet meer dezelfde betekenis als dat het zou moeten hebben!
  • ralph torok

    2 jaar geleden
    wielrenners verboden in hoge venen, mooi begin. Wat denken we van wielrenners overal verbieden behalve langs kanalen zoals de vaart. Plaats genoeg en hebben wij er geen last van. Tis altijd iets me die fietserkes, strak pakske aan schoon veloke en dan mogen ze alles he
  • Marie-Louise Verwimp

    2 jaar geleden
    Wat een onzin. Dit is niet het eerste voorval. Ten eerste wielrenners moeten verboden worden op de Hoge Venen. Het is er geen speeltuin maar blijft een ´natuurgebied´. Zielig dat de verantwoordelijken hier niets aan doen. En als ge deze man gelijk geeft waar gaat dat eindigen. Weg met de wielerterroristen!!
  • Marjan Frankie

    2 jaar geleden
    Mischen weten veel fietser dat ook weer niet je mag zomaar niet overal fietsen in de Ardennen en als je dat dan al mag moet je rekening houden met de zwakkere weg gebruikers in dit geval de voetgangers, maar deze ZOT doet zoals alle wielerterroriten en denken dat de weg van hen is altijd en overal, pas op pas op ik kom eraan met die mentaliteit ga je er ook aan en dan ist het weer fietser van de weg gereden ... altijd wat
  • Lode Somers

    2 jaar geleden
    Het wielerterrorisme wordt idd een serieus gevaar. En dat durft dan nog de vader van dat kind aanklagen. Arrogantie ten top!