© REUTERS

Vlot herstel Vertonghen: nog “drie tot vier weken” buiten strijd

Jan Vertonghen herstelt goed van de zware enkelblessure die hij op 14 januari opliep tijdens de competitiewedstrijd tegen West Bromwich Albion (4-0). Volgens Tottenhamcoach Mauricio Pochettino is hij over drie tot vier weken speelklaar.

De Rode Duivel viel tegen West Brom uit toen hij bij een poging een bal binnen te houden zijn enkel omsloeg. Met tranen in de ogen moest de centrale verdediger van de Spurs zich laten vervangen.

Aanvankelijk werd gevreesd voor een onbeschikbaarheid van twee maanden. Vorige week klonk het dat hij zes weken buiten strijd zou zijn. Donderdag had Pochettino nog hoopgevender nieuws.

“Het gaat veel beter met Jan Vertonghen. Hij zal vermoedelijk nog drie tot vier weken nodig hebben”, vertelde de 44-jarige Argentijn.

De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland, op 25 maart in het Koning Boudewijnstadion, lijkt dus niet in het gedrang te komen. De Europa Leagueduels tegen AA Gent staan op 16 en 23 februari op het programma.

Toby Alderweireld, die sukkelt met de hamstring, speelt zaterdag evenmin in het bekerduel tegen Wycombe Wanderers. Pochettino wil met hem geen risico nemen.

© Photo News

© AFP

© AFP

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal