Prinses Alexia gaat studeren aan het UWC Atlantic College in Wales
Volledig scherm
PREMIUM
Prinses Alexia gaat studeren aan het UWC Atlantic College in Wales © Fotomontage HLN, beelden ANP, EPA

Met vier op de kamer en een avondklok: ook Nederlandse Alexia trekt naar ‘prinsessenschool’ in Wales

RoyaltyZe zal normaal gesproken nooit zijn opvolger worden, maar toch treedt de Nederlandse prinses Alexia (15) in de voetsporen van haar vader, koning Willem-Alexander. Net als hij rondt ze haar middelbare school af aan het prestigieuze Atlantic College in Wales, waar ook ‘onze’ kroonprinses Elisabeth op de schoolbanken zat en de Spaanse prinses Leonor studeert. Tijd voor een uitgebreide verkenning van het Welshe kustdorpje St Donats, waar de toekomstige groten der aarde zo goed als geen privacy hebben en zich aan strenge schoolregels moeten houden.

116 reacties

  • Maria Krvtr

    3 jaar geleden
    @Phil Duncan: en toch is België één van de betere landen in scholing! Als ik vergelijk wat mijn Britse partner voor lessen kreeg in vergelijking met mij in België, staan wij wel heel veel streepjes voor!
  • Phil Duncan

    3 jaar geleden
    Het zegt ook veel over het vertrouwen in onderwijs in eigen land volgens de koningshuizen . Liever in het buitenland dan in eigen land .
  • Cecarine De Smet

    6 jaar geleden
    Ja se, dat is het verschil he in een gewone burgerswieg terecht komen of in een gouden wieg terecht komen. Koningshuis mag van mijn part afgeschaft worden, kost ons heel veel geld voor deze shows
  • Dirk N.M. Van Caekenberghe

    6 jaar geleden
    Tja, beste Jan Pauwels, voor 2.500 euro per dag wil ik ook graag aan vrijwilligerswerk doen. Maar met de huidige stand van zaken verbiedt mijn bankrekening mij van vrijwilligerswerk te doen…
  • Linda Pieters

    6 jaar geleden
    Veel succes Elizabeth, ik hoop dat het een leuke en leerrijke tijd mag worden.