© rr

Eerste 4.000 tickets Royal de Luxe voor Mechelaars

Met twintig voorstellingen van het wereldvermaarde Royal de Luxe gaat begin maart het kunstenfestival van OP.RECHT.MECHELEN van start. Er zijn 12.000 gratis tickets, 4.000 worden voorbehouden aan Mechelaars.

Marijn Sillis

Het kunstzinnige luik van het driejarige stadsfestival opent meteen met het paradepaard: Royal de Luxe. Van 3 tot 26 maart brengt het Franse straattheatergezelschap twintig voorstellingen van 'Miniaturen' op de Grote Markt. In totaal zijn er 12.000 gratis plaatsen. Omwille van de enorme populariteit van Royal de Luxe moest de stad op zoek naar een rechtvaardig ticketsysteem.

“Voor de eerste 4000 tickets krijgen Mechelaars voorrang”, zegt burgemeester Bart Somers (Open Vld). “De gratis kaarten zijn bij UiT in Mechelen te verkrijgen van 10 tot 13 februari. Op vrijdag van 10u tot 20u, op zaterdag van 10u tot 16u, op zondag van 12.30u tot 16u en op maandag van 10u tot 16u. Snel zijn is de boodschap, want op is op.”

Wie zich meldt, moet zijn identiteitskaart meenemen om te bewijzen dat hij of zij effectief in Mechelen of de deelgemeenten woont. Per Mechelaar zijn vier kaarten te verkrijgen. “Vanaf 14 februari worden de resterende 8000 tickets aangeboden. Aan de balie van UiT, maar ook online”, aldus Somers.

www.uitinmechelen.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER